blog

Készletkezelés másképp!

A vállalkozás szempontjából újragondolt átlátható, bárhonnan bármikor elérhető, hatékony, naprakész készletkezelés és haszon számítás FIFO, LIFO, mérlegelt átlagár és elszámoló ár elveken.


Készletkezelés másképp!

A Native Számlázó programba beépítésre került a szintén felhő (iCloud) alapú készletkezelő rendszer, amelyet teljes mértékben a vállalkozások szempontjait előtérbe helyezve terveztük meg. A készletkezelőt a jól megszokott módon minden eszközre - iPhone, iPad és Mac - natív tervezéssel készítettük el, hogy maximálisan kihasználja az adott platform lehetőségeit és az eszköz sajátosságainak megfelelően kényelmesen és egyszerűen használható legyen.

A legfontosabb szempont az volt, hogy a készletkezeléshez kapcsolódó funkciók átláthatók és hatékonyak legyenek, valamint a felhasználó számára a legkevesebb többletmunkával járjon készletei alakulásának pontos és naprakész követése. Ugyanakkor már az értékesítési folyamat során is azonnal a lehető legtöbb információhoz jusson.

A Native Készletkezelő már a bizonylat kiállítása közben automatikusan jelzi, hogy mekkora készlet áll a rendelkezésedre és a bizonylat véglegesítésével mennyi készleted fog keletkezni.

Üzleted sikeres működéséhez elengedhetetlen látnod, hogy az egyes termékek értékesítéséből mennyi bevételed keletkezett. Készletkezelőnk egyedülálló módon a számla kiállítását követően termékenként automatikusan kiszámolja az értékesítés során keletkezett hasznot.

Ráadásul bármelyik készletértékelési módot választottad, akár utólag is megnézheted, hogy másik mód választása esetén hogyan alakul a hasznod. Ehhez mindössze a lista tetején lenyíló menüből kell kiválasztanod melyik elv szerinti számítást szeretnéd látni.

Választható készletértékelési eljárások:

  • FIFO (First In First Out): az elsőként beérkezett (legrégebben bennlévő) készletet adjuk ki elsőként.
  • LIFO (Last In First Out): az utolsóként beérkezett készletet adjuk ki elsőként.
  • Mérlegelt átlagár: a számítás során figyelembe veszi a kiadásokat és bevételeket is és minden mozgás előtt kiszámolja az átlagárat.
  • Elszámoló ár: a termékhez beállított elszámoló áron történik a készlet felhasználás.

Kezeld közös rendszerből a készletezést és a számlázást

A készletmozgások bizonylatainak kiállításával egyidejűleg - ismételt adatbevitel nélkül - a készletnyilvántartó kartonok vezetése is megtörténik. Egyszerűen csak állítsd ki partnerednek a számlát és ezzel a készletkövetésre állított termékeid mennyisége is automatikusan csökkenni fog az eladott mennyiséggel, ráadásul azt is azonnal láthatod mennyi haszonnal értékesítettél.

A számlázóval való összeköttetésnek köszönhetően sztornó számla kiállításakor a bizonylaton szereplő termékek mennyisége automatikusan visszavételezésre kerül a raktárba.

Bevételezésnél választhatsz, hogy, ha több terméket akarsz egyszerre beérkeztetni, akkor bizonylaton állítod ki, vagy közvetlenül a termék adatlapján veszed fel a beérkezett mennyiséget.

A termék adatlapján pedig bármilyen egyéb mozgás (hozzáadás, kiadás, sérült, elveszett stb.) rögzítésére is lehetőséged van, úgy, hogy a mozgásokhoz tetszés szerinti megjegyzést adhatsz meg.

A raktárkészletben történt mozgásokat és a részletes terméktörténetet bármikor egy kattintással meg tudod tekinteni.

Alapvető koncepció az is, hogy a raktárban keletező negatív készlet esetében se akadjon meg az értékesítési folyamat. Ugyan a bizonylat kiállítása közben piros színnel jelzi a program, ha mínuszba fog kerülni a készlet, azonban a felhasználó dönthet, hogy ennek ellenére rögzíti-e a bizonylatot és majd utólag korrigálja, vagy bevételezi a terméket.

Kösd össze a készletkezelőt webáruházaddal

A termékek webáruházaddal való összeköttetése is pofonegyszerű.
Nem generálunk külön hosszú kódokat, amiket másolgatnod kellene egyik programból a másikba. A kapcsolatot a SKU (Stock Keeping Unit) használatával teremtjük meg, amely olyan nemzetközileg elfogadott termékazonosító, ami a termék nevén kívül további olyan fontos információkat is tartalmaz, mint például a szín, méret, tárolás stb. A készletkezelő a SKU szám alapján kapcsolja össze a termékeket a webshoppal.

Próbáld ki az ingyenes demó programot, hogy saját magad győződj meg arról mennyire egyszerűen használható és mégis mennyire hatékony, informatív segítséget nyújt készleted kezelésénél a Native Készletkezelő.



Készletkezelés másképp!